Verpleegdeken | Koop online bij ZorgVrij - Zorgvrij
Filter
X
Alles
€ 204,00 - € 209,00
Verfijn jouw keuze
Geen filters geselecteerd
Categorie
X
Prijs
X

Verpleegdeken

De verpleegdeken is een soort hoeslaken. De gebruiker ligt onder het hoeslaken, heeft redelijke bewegingsvrijheid, maar kan er niet uit. De verpleegdeken voorkomt blootliggen, uit bed vallen, krabben, het stuk trekken van incontinentiemateriaal en ongewenst uit bed gaan.

cc648d3d-ddd9-4471-8871-22df6eff218b,62b9e5d0-f21d-46a0-91f3-162b398838cf

Verpleegdeken online kopen bij ZorgVrij

De verpleegdeken is een soort hoeslaken. Het is een vorm van fixatie, maar in geringe mate. Iemand kan gewoon vrij bewegen. Het is een matras omsluitende hoes die overloopt in een jasje. De gebruiker ligt onder het hoeslaken, heeft redelijke bewegingsvrijheid, maar kan er niet uit.

De verpleegdeken voorkomt:

Ideaal voor onrustige slapers en personen met een geestelijke beperking.

Gebruiksvriendelijkheid

Vanaf de halsopening tot aan het eind van het matras loopt een lange rits. De gebruiker heeft de handen vrij via armsgaten, maar kan zichzelf niet bevrijden. De rits loopt namelijk vanaf de hals door tot aan het voeteinde van het bed. Ritsen op de schouder vergemakkelijken het uit bed halen en in bed leggen. De lange rits aan de voorkant maakt het bijna onmogelijk om de verpleegdeken zelfstandig te openen. De verpleegdeken wordt net als een hoeslaken rond het matras aangebracht. Door een ingenieus systeem sluit het model steeds perfect aan om de matras zodat lostrekken niet mogelijk is.

Bewegingsvrijheid

De verpleegdeken biedt de ideale balans tussen bescherming en behoud van bewegingsvrijheid. Het is een vriendelijke vorm van fixeren van onrustige cliënten, patiënten en bewoners. Het biedt veiligheid, want het voorkomt uit bed vallen, kapot trekken van nachtkleding en zelfverwonding.

Hygiëne

Daarnaast werkt het preventief op het vlak van hygiëne. Incontinentie materiaal kan op deze manier niet stuk worden getrokken. Het voorkomt bloot liggen en de mogelijkheid om te plukken en smeren. De gebruiker ligt prettig onder het dekbed van zacht badstof.