Aangepaste kleding - Zorgvrij

Nieuws & Blogs

Blijf op de hoogte van ZorgVrij en lees hier onze meest recente blogs en nieuwsberichten.
27 sep 2018

Aangepaste kleding

Aangepaste kleding

Als u in een zorginstelling werkt of zorg draagt voor een zorgbehoevend familielid, heeft u misschien wel eens van aangepaste kleding gehoord. ZorgVrijKleding is één van de (online) aanbieders van aangepaste kleding en wij vertellen u graag meer over onze producten.

Wat is aangepaste kleding?

Aangepaste kleding is speciale kleding voor mensen met een beperking of zorgbehoevende mensen. Daarbij denkt men al snel aan senioren, maar er is ook aangepaste kleding voor kinderen, jongeren of volwassenen.

Met aangepaste kleding wordt zowel de zelfredzaamheid van zorgdragers als de zorgverleners verbeterd. De kleding is bijvoorbeeld bedoeld voor cliënten met incontinentieproblemen, zorgvragers in een rolstoel of voor mensen met gedragsproblemen of dementie die neiging hebben om hun kleding onbedoeld uit te trekken. De kleding beschikt over handige hulpmiddelen waardoor deze makkelijk uit te trekken of om te wisselen is door de zorgverlener.

Voor wie is aangepaste kleding?

Er zijn verschillende soorten aangepaste kledingstukken die elk inspelen op een andere zorgvraag, gedragsprobleem of fysieke/mentale beperking.

Aangepaste kleding voor dames en heren

Draagt u zorg voor iemand die beperkt is in bewegen doordat deze persoon bijvoorbeeld in een rolstoel zit? In onze webshop vindt u een breed assortiment aan aangepaste kleding voor dames en heren. Overhemden, blouses, pantalons, polo’s… dankzij de moderne dessins en kleuren, zijn de kledingstukken niet de onderscheiden van normale kledingstukken.

Alle aangepaste kleding beschikt over een rits of knoopjes aan de zijkant of achterkant, waardoor de kledingstukken makkelijk aan te trekken zijn bij de zorgvrager.

Hansops

Zo zijn onze hansops (ook wel bekend als smeerpakken of plukpakken) bedoeld voor zorgvragers die hun kleding onbedoeld uittrekken. Dit gedrag zien we vaak terug bij mensen met Alzheimer of dementie, maar ook bij kinderen of volwassenen met gedragsproblemen. De hansops zijn verkrijgbaar in verschillende moderne dessins, zowel voor overdag als ‘s nachts, en met name de hansops voor in de nacht, zijn niet te onderscheiden van een normale pyjama of nachthemd.

Anti-scheur body’s

Mensen met gedragsproblemen of met een vorm van dementie kunnen dankzij hun blijvende kracht hun kleding scheuren. Dit gedrag kan zowel overdag als ‘s nachts plaatsvinden. De speciale anti-scheur body’s zijn van sterk en kwalitatief goed materiaal. De naden zijn van binnenuit verstevigd en de ritssluiting op de rug wordt afgedekt met een drukknop of Zweeds slotje. Kortom: deze pakken zijn zeer lastig kapot te krijgen.

Rolstoelkleding

Bij ZorgVrijKleding vindt u ook diverse kledingstukken die bedoeld zijn voor zorgvragers in een rolstoel. De rolstoelkleding is door de zorgverlener eenvoudig van voren aan te trekken en van achter te sluiten met de klittenbandsluiting. In onze webshop vindt u rolstoeljassen, rolstoelponcho’s en rolstoelbeenhoezen.

Hoe ziet aangepaste kleding eruit?

Bij ZorgVrijKleding vinden het belangrijk dat onze aangepaste van kwalitatief goede en sterke kwaliteit is. Daarbij houden we rekening met de materialen, zodat er altijd een materiaal is dat prettig aanvoelt voor de zorgvrager.

Behalve functioneel, zijn onze kledingstukken ook stijlvol, modern en is er altijd een dessin of kleur dat bij de zorgvrager past.

Bekijk onze aangepaste kleding in onze webshop, bestel de kledingstukken en profiteer van onze snelle levering.

Lees ook deze interessante artikelen eens

externalId=zorgvrij-blogs-detail-1.1.2.1.2.1.1&filter[active]=1