Slabben voor volwassenen: een handig hulpmiddel voor het schoonhouden van kleding - Zorgvrij

Nieuws & Blogs

Blijf op de hoogte van ZorgVrij en lees hier onze meest recente blogs en nieuwsberichten.
08 aug 2022

Slabben voor volwassenen: een handig hulpmiddel voor het schoonhouden van kleding

1. Badstof voelt comfortabel

Onze badstof slabbers voor volwassenen zijn zacht en hebben een halsopening met kraag of een klittenbandsluiting. Dit maakt dat de slab comfortabel zit en niet knelt of schuurt. Een belangrijk gegeven, aangezien het gaan dragen van een slabber vaak enige weerstand geeft. Hebben dragers de stap eenmaal gezet en de slab van badstof om? Dan merken ze dat het eigenlijk heel lekker zit.

2. Sterk absorberend vermogen

Naast dat badstof aangenaam aanvoelt, heeft het ook een sterk absorberend vermogen. Het materiaal neemt vocht direct op, waardoor kleding droog blijft. De slabber met sluiting heeft naast een badstof voorkant een geplastificeerde binnenkant. Dit maakt het risico op doorlekken nog kleiner. Ook is het een handig hulpmiddel voor mensen die kwijlen door overmatige speekselvorming of een (verstandelijke) handicap.

3. Gemakkelijk te wassen en drogen

In hun taak dragers schoon te houden, worden de slabbers zelf vies. Gelukkig is een slab eenvoudig te reinigen. Je kunt ze gewoon in de wasmachine stoppen en op 60 graden wassen, samen met handdoeken of beddengoed. Om de slab voor volwassenen lang mooi te houden, is licht drogen raadzaam. Je kunt gewassen slabben daarom het best ophangen of de droger een passend programma laten draaien.

4. Een duurzame keuze

Naast wasbare slabben bestaan er ook wegwerpslabben. Deze slabben - ook wel bib of disposable slabben genoemd - bieden vaak een uitkomst voor incidenteel gebruik of een dagje weg. Na eenmalig gebruik moeten ze weggegooid worden. Volwassenen die op structurele basis een slab nodig hebben, kunnen daarom beter voor een wasbare slab kiezen. Dit scheelt niet alleen voor het milieu, maar uiteindelijk ook in de portemonnee.

5. Neemt de drempel weg

‘Zit niet lekker’ is een van de meest gehoorde redenen waarom volwassenen geen slab willen dragen. Althans, dat zeggen ze. Vaak zit hier een gevoel van schaamte onder, net als bij het dragen van aangepast ondergoed. Zowel bewust als onbewust associëren mensen dit namelijk met hun kindertijd. Het gaan dragen van een slab vormt voor veel volwassenen en ouderen dan ook een drempel.

Onze slabbers nemen deze deels weg, omdat ze zacht aanvoelen en een mooie kleur blauw of beige hebben. Ook het simpelweg dragen van de slabber zorgt voor gewenning. De zorgvrager zal merken dat het de kleding schoon houdt en dat knoeien geen problemen meer veroorzaakt. Voor volwassenen is een slabber in maat 2 of maat 3 het meest geschikt.

Hulp nodig bij het kopen van een slab voor volwassenen?

De medewerkers van onze klantenservice staan je graag te woord. Je kunt contact met ons opnemen op werkdagen tussen 08.30 en 17.30 uur. Heb je een vraag over het bestelproces? Tussen onze veelgestelde vragen vind je meer informatie over zaken als levering, retouren en betaling.

Lees ook deze interessante artikelen eens

externalId=zorgvrij-blogs-detail-1.1.2.1.2.1.1&filter[active]=1