Anti-scheurkleding - Zorgvrij

Nieuws & Blogs

Blijf op de hoogte van ZorgVrij en lees hier onze meest recente blogs en nieuwsberichten.
08 feb 2019

Anti-scheurkleding

Wanneer u zorgverlener bent of zorgdraagt voor een vriend(in) of familielid dan bent u wellicht bekend met scheurgedrag.

Anti-scheurkleding voorkomt scheurgedrag en is een uitkomst voor zowel de zorgvrager als zorgverlener. De drager van een anti-scheurbody kan deze niet gemakkelijk kapot scheuren, aangezien de body gemaakt is van een zeer sterke stof. Hierdoor wordt de drager tegengehouden in zijn/haar dwangmatige gedrag, terwijl nog steeds genoeg bewegingsvrijheid ervaren wordt. Anti-scheurkleding is ideaal voor overdag en/of ‘s nachts, gezien dwangmatig gedrag ook bij onrustige slapers kan voorkomen. Ongetwijfeld dat je dit zult herkennen wanneer je in een zorginstelling werkt.

Anti-scheurkleding is dé oplossing voor zorgontvangers die dwangmatig gedrag vertonen.

Voor wie is anti-scheurkleding?

Anti-scheurkleding is bedoeld voor mensen met gedragsproblemen, zoals:

  • scheurgedrag
  • automutilatie (zelfverwonding)
  • te pas en te onpas uitkleden
  • agressief plukgedrag

Scheurgedrag komt vaak voor in de psychiatrie, het gevangeniswezen en in de ouderenzorg. Wanneer een zorgvrager anti-scheurkleding draagt voorkomt dit ook het plukken en friemelen aan incontinentiemateriaal, smeren en uitkleden.

Wat is anti-scheurkleding?

Een voorbeeld van anti-scheurkleding is bijvoorbeeld de anti-scheurbody. Een anti-scheurbody is gemaakt van polyesterkatoen, een zeer sterke stof (vergelijkbaar met jeansstof). Om de anti-scheurbody’s nog sterker te maken, zijn de naden van binnenuit verstevigd en wordt de ritssluiting op de rug afgedekt met een drukknoop of Zweeds slotje.

De overige anti-scheurproducten van ZorgVrij zijn ook gemaakt van ijzersterk materiaal met brandvertragende eigenschappen en waar nodig versterkt met Trevira CS garen. Onder de overige anti-scheurproducten van ZorgVrij valt qua kleding nog: een anti-scheurhemd, hesje en bermuda.

Verschillende soorten anti-scheurkleding

De anti-scheurbody is een overall, verkrijgbaar in een aantal verschillende modellen. In de webshop van ZorgVrij vindt u diverse soorten anti-scheurbody’s voor dames en heren:

  • Materialen: polyesterkatoen
  • Modellen: korte, lange mouw of mouwloos, korte of lange broekspijp
  • Rits: rits op de rug
  • Dessins: diverse kleuren
  • Maten: XS-XXXL
  • Prijzen: variërend van €97,95 tot €119,95

Meer informatie over aangepaste kleding?

Wilt u meer informatie over onze anti-scheurbody’s of andere aangepaste kleding? Neem contact op met ZorgVrijKleding voor al uw vragen en informatie of bekijk het complete ZorgVrij assortiment van Anti-scheurkleding.

Lees ook deze interessante artikelen eens

externalId=zorgvrij-blogs-detail-1.1.2.1.2.1.1&filter[active]=1