Een rolstoelhoes kopen? 3 tips voor een goede aankoop - Zorgvrij

Nieuws & Blogs

Blijf op de hoogte van ZorgVrij en lees hier onze meest recente blogs en nieuwsberichten.
19 apr 2022

Een rolstoelhoes kopen? 3 tips voor een goede aankoop

Wat is een rolstoelhoes eigenlijk?

Een rolstoelhoes is een gevoerde hoes die een rolstoelgebruiker geheel omsluit. Hierdoor heeft de drager het lekker warm en de zachte materialen maken de hoes ook nog eens heel comfortabel. Verder heeft een rolstoelhoes een rits bij het hoofdgat en een aansnoerbaar elastiek aan de onderkant. Dit maakt het aan- en uittrekken van de hoes een fluitje van een cent. De hoes kan binnen worden gedragen, maar is er vooral voor bedoeld lekker naar buiten te gaan. Begint het onverwachts te miezeren? De water- en winddichte materialen houden de rolstoelgebruiker knus en droog.

ZorgVrij rolstolhoezen

Waar op letten bij het kopen van een rolstoelhoes?

Rolstoelhoezen zijn te koop in allerlei soorten en maten. Neem daarom de verschillende mogelijkheden onder de loep. Met name de volgende kenmerken verdienen aandacht bij het uitzoeken van een rolstoelhoes.

1. De uitvoering van de rolstoelhoes

Elke rolstoelgebruiker heeft zo z’n eigen behoeften. Daarom vindt u op onze website rolstoelhoezen in diverse uitvoeringen. Vink de opties aan die u het meest aanspreken en ons atelier maakt de rolstoelhoes naar wens. Zo kunt u keuzes maken tussen:

  • Een zomer- of wintermodel
  • Met of zonder capuchon
  • Met of zonder mouwen

Met name deze laatste optie is voor veel rolstoelgebruikers belangrijk. Zelf uw armen kunnen gebruiken, vergroot namelijk de zelfstandigheid. Hierdoor kunnen dragers zelf dingen pakken, zelfstandig eten of zich voortbewegen.

Daarnaast leveren we ook rolstoelhoezen geschikt voor rolstoelen met een hoge hoofdsteun. Is er sprake van een afwijkend formaat rolstoel? Onze specialisten luisteren graag naar uw wensen om te kijken wat ze voor u kunnen betekenen.

2. De juiste maat

Veel rolstoelgebruikers dragen een rolstoelhoes over hun kleding heen, vaak voor een paar uur, maar soms ook de hele dag. Bewegen zonder dat er iets knelt of trekt is daarom wel zo prettig. De juiste maat speelt hierbij een belangrijke rol en kan verschillen per rolstoel.

  • Zowel de zomer- als winterhoezen kunt u bestellen in maat S en M. Welke maat het best past is afhankelijk van de lengte van de halssluiting tot het einde van de voetsteun én de lengte van de achterzijde.
  • Heeft de rolstoel een hoge hoofdsteun? Dan is maat L vaak de beste optie. Raadpleeg onze maattabel en ontdek welke maat het beste bij de rolstoelgebruiker past.
  • Twijfelt u tussen twee maten? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken graag met u mee welke maat het meest geschikt is.

3. Een leuke kleur

Het oog wil ook wat en dat begrijpen wij. Daarom kunt u de hoes volledig samenstellen: van de uitvoering en maat tot de kleuren aan zowel de binnen- als buitenkant. Veel van onze klanten kiezen voor een rolstoelhoes in bordeauxrood of marineblauw. Liever een meer neutrale kleur? Met zwart of donkerbruin zit u altijd goed.

Wist u trouwens dat u voor de voering een leuk printje kunt kiezen? Geeft de rolstoelhoes toch net wat extra’s. Toch liever een voering met fleece voor uw zomer- of winterhoes? Tussen de vele kleuren zit er vast een die u aanspreekt.

De rolstoelhoezen van ZorgVrij

De rolstoelkleding van Zorgvrij biedt rolstoelgebruikers optimaal draagcomfort. De functionele designs en prettige pasvorm zorgen ervoor dat het aan- en uittrekken van de kleding in een oogwenk gebeurt: prettig voor zowel zorgbehoevenden als zorgverleners. Elke rolstoelhoes wordt op bestelling gemaakt en kan dus volledig afgestemd worden op de behoeften van de drager.

Veelgestelde vragen over rolstoelhoezen

Hoe trek je een rolstoelhoes aan?

Het aantrekken van een rolstoelhoes is heel eenvoudig en duurt slechts een minuutje. Aan de voorkant van de hoes zit namelijk een rits die u kunt openen. Hierdoor plaatst u de rolstoelhoes eenvoudig over de dragers hoofd. De uiteinden van de hoes trekt u vervolgens om het hoofd- en voeteneinde van de rolstoel heen en snoert u aan met het elastiek. Gaat het om een rolstoelhoes met mouwen? Zorg er dan voor dat eerst de handen door de mouwen gestoken worden, voordat u de hoes over het hoofd plaatst.

Kun je een rolstoelhoes uitwassen?

Net als andere rolstoelkleding verdient ook een rolstoelhoes af en toe een wasbeurt. Even op 30 graden in de wasmachine en de rolstoelhoes is weer schoon. Laat de hoes vervolgens aan de lucht drogen en strijk deze waar nodig voorzichtig bij.

Is een rolstoelhoes geschikt voor buiten?

Ja, een rolstoelhoes is er speciaal voor gemaakt om buiten gedragen te worden. De water- en winddichte stoffen houden de drager lekker warm, zodat er optimaal genoten kan worden van een wandeling of dagje uit. Is het buiten wat aan de frisse of koude kant? Trek dan een jas onder de rolstoelhoes aan voor extra warmte. Ook als het buiten miezert of licht regent kan de drager met de rolstoelhoes naar buiten. Komt er wel erg veel water uit de lucht? Dan is een waterdichte regencape een betere optie.

Lees ook deze interessante artikelen eens

externalId=zorgvrij-blogs-detail-1.1.2.1.2.1.1&filter[active]=1