Rolstoelkleding - Zorgvrij

Nieuws & Blogs

Blijf op de hoogte van ZorgVrij en lees hier onze meest recente blogs en nieuwsberichten.
29 nov 2018

Rolstoelkleding

Rolstoelkleding

Als u in een zorginstelling werkt of zorg draagt voor een zorgbehoevend familielid in een rolstoel, heeft u misschien wel eens van rolstoelkleding gehoord. ZorgVrijKleding is één van de (online) aanbieders van rolstoelkleding en wij vertellen u graag meer over onze producten.

Wat is rolstoelkleding?

Rolstoelkleding is speciale kleding voor mensen die immobiel zijn en een gedeelte van de dag of gedurende de hele dag in een rolstoel zitten.

Met rolstoelkleding wordt zowel de zelfredzaamheid van zorgdragers als de zorgverleners verbeterd. De kleding beschikt over handige elementen zoals een klittenbandsluiting of rits, waardoor deze makkelijk uit te trekken of om te wisselen is door de zorgverlener.

Bekijk rolstoelkleding in onze webshop

Voor wie is rolstoelkleding?

Er zijn verschillende soorten rolstoelkleding die het comfort van een zorgvragende persoon in een rolstoel vergroten.

Rolstoeljassen voor dames en heren

Comfortabel, functioneel en doordacht: dat zijn deze rolstoeljassen van ZorgVrij. Deze jassen zijn speciaal op maat gemaakt voor rolstoelgebruikers. De functionaliteit zit in de achterkant van de rolstoeljassen. Deze is met behulp van een klittenbandsluiting in zijn geheel te openen. Hierdoor kan de jas gemakkelijk langs de voorkant worden aangekleed.

Doordat de rits aan de voorkant ook helemaal open kan, is deze jas in twee stukken aan te kleden. Zo kunnen de armen één voor één erin worden geschoven en worden bevestigd met de rits- en klittenbandsluiting aan de achterkant. Mensen die minder mobiel zijn kunnen met deze rolstoeljassen comfortabel en binnen enkele minuten aan- en uit worden gekleed. De materialen zijn licht en de armsgaten zijn ruim. Tot slot zijn er aanpasmogelijkheden voor de achterkant van de jas waardoor de jas aan ieder zijn behoefte kan voldoen.

U kunt kiezen uit verschillende korte of lange modellen, voor vrouwen en mannen. De rolstoeljassen zijn verkrijgbaar in zowel winter- als zomeruitvoering.

Rolstoel cape & poncho

ZorgVrij biedt fleece capes & poncho’s, die lekker warm en bijzonder snel aan te trekken zijn wanneer de rolstoelgebruiker naar buiten gaat. De poncho’s hebben voldoende ruimte rondom de hals en zijn van uitstekende kwaliteit. Verkrijgbaar in een groot aantal diverse kleuren en uitvoeringen en met een ritssluiting of shawl kraag, kort, lang en extra lang.

Ook kunt u kiezen voor een model zonder mouwen. In dat geval is de poncho als het ware een cape en omvat hij het hele bovenlichaam, plus een stuk van de benen.

Wanneer u kiest voor de lengte lang, dan valt de poncho ongeveer op de knie. De extra lange lengte valt tot op de enkels. De zomerponcho heeft een enkele fleecelaag en de winterponcho heeft een dubbele fleecelaag.

Rolstoel beenhoes

De nette rolstoel beenhoes omsluit het onderlichaam van de persoon in de rolstoel volledig. De hoes is volledig te openen met behulp van de rits. De rolstoelhoes kan zo van te voren al open worden gelegd in de rolstoel. Wanneer de persoon in de rolstoel gaat zitten, hoeft de hoes alleen nog maar dichtgeritst te worden. Deze hoes is geseald, wind- en waterdicht, waardoor een rolstoelgebruiker altijd optimaal beschermd tegen kou of regen.

Rolstoel regencape

De regencape is een praktische regenjas voor volwassenen in een rolstoel. Dankzij de reflectorbanden is de persoon in de rolstoel ook in het donker of bij slechte weersomstandigheden goed zichtbaar. Net als de rolstoelbeenhoes is de regencape geseald, wind- en waterdicht. Ook is deze cape volledig omsluitend en zo is de rolstoelgebruiker altijd beschermd tegen regen, wind en kou.

Rolstoelhoes

De rolstoelhoezen van ZorgVrij zijn afgesteld op het formaat van de desbetreffende rolstoel. De hoezen zijn verkrijgbaar in een zomer- en een wintervariant, waarbij het wintermodel een thermische regulerende voering heeft. De hoezen zijn verkrijgbaar met of zonder mouwen en ook is er een hoes voor rolstoelen met een verhoogde hoofdsteun is optioneel. De rolstoelhoezen van ZorgVrij omvatten een rolstoelgebruiker geheel en bieden meer dan voldoende warmte en comfort.

Bekijk onze rolstoelkleding in onze webshop en bestel de kledingstukken online.

Lees ook deze interessante artikelen eens

externalId=zorgvrij-blogs-detail-1.1.2.1.2.1.1&filter[active]=1