Thuiszorg in 2020 | ZorgVrij helpt je verder - Zorgvrij

Nieuws & Blogs

Blijf op de hoogte van ZorgVrij en lees hier onze meest recente blogs en nieuwsberichten.
22 jul 2020

Thuiszorg in 2020

Door diverse nieuwe regelingen en veranderingen van de afgelopen jaren, in combinatie met de huidige corona crisis, wordt de thuiszorg steeds belangrijker. Iedereen is of kent een mantelzorger die actief is in de thuiszorg. Zorg voor een geliefde, familielid of zelfs een goede vriend.

Thuiszorg in de huidige maatschappij

Een aantal jaar geleden was het normaal om voor familie te zorgen die ouder werden. Tot er bejaardentehuizen kwamen en er steeds meer organisaties ontstonden die zich specialiseerde in de thuiszorg en de grootste zorg van dierbare overnamen. Deze organisaties zijn in de afgelopen jaren steeds groter geworden en opereren actief door heel Nederland heen.

Helaas zijn er steeds minder bejaardentehuizen zoals we ze kennen, waar oudere mensen op zichzelf wonen en (een paar keer) per dag samenkomen voor koffie of een gezellig praatje. Daarnaast was hier altijd verzorgend personeel aanwezig is. Er zijn ondertussen steeds meer verzorgingshuizen met een gesloten afdeling waar mensen zitten die meer zorg nodig hebben dan hun mantelzorgers kunnen bieden.

Thuiszorg in 2020

Onder veel mensen is er een soort taboe geweest rondom mantelverzorging. Hierdoor sprak men niet graag uit wanneer iemand de zorg voor een dierbare had. Gelukkig is dit de laatste jaren veranderd. Het is steeds meer geaccepteerd om te zorgen voor iemand anders en er zijn meer vergoedingen/subsidies beschikbaar voor mantelzorgers. Ook veel organisaties stimuleren mantelzorgers door extra regelingen te treffen zodat de persoon in kwestie beter te werk kan gaan als mantelzorgen.

Hulp als mantelzorger

Anno 2020 is er een hoop mogelijk voor mantelzorgers. De druk is misschien groter, maar mantelzorgers staan er niet meer alleen voor. Ze worden geaccepteerd door de maatschappij en gewaardeerd door de zorgvragende en directe om hen heen. Er zijn veel organisaties ontstaan om mantelzorgers bij te staan in hun tijd als verzorgende.

Ook Zorgvrij draagt hier graag een steentje aan bij. Met de aangepaste kleding in de webshop, proberen wij zo goed mogelijk te helpen in de (dagelijkse) verzorging van jouw dierbare. Van de ochtend tot de avond, bij ZorgVrij vindt je alle kleding die je nodig hebt in elke situatie die je tegenkomt . Van ondermode tot nachthemden en van hansops tot rolstoelkleding, Zorgvrij helpt je graag verder.Lees ook deze interessante artikelen eens

externalId=zorgvrij-blogs-detail-1.1.2.1.2.1.1&filter[active]=1