Body’s van ZorgVrij: comfortabele onderkleding | ZorgVrij Aangepaste Kleding - Zorgvrij

Nieuws & Blogs

Blijf op de hoogte van ZorgVrij en lees hier onze meest recente blogs en nieuwsberichten.
11 feb 2021

Body’s van ZorgVrij: comfortabele onderkleding

Het is lastig wanneer een zorgbehoevende onbedoeld zijn of haar incontinentiemateriaal en kleding uittrekt. ZorgVrij biedt verschillende aangepaste kleding aan om hierbij te helpen. In voorgaande blogs hebben wij het al bijvoorbeeld gehad over de hansops, bovenkleding dat comfort biedt bij pluk- en smeergedrag. Deze keer behandelen wij de body’s van ZorgVrij, comfortabele onderkleding die helpt bij hetzelfde gedrag.

Body’s van ZorgVrij

Wanneer mensen ouder worden, kunnen zich problemen voordoen zoals incontinentie en/of motorische onrust. Body’s, ook wel rompers voor volwassenen, bieden uitkomst bij deze problemen. Een body bestaat uit één geheel en dient als onderkleding. Daarnaast hebben de body’s een gesloten rug, waardoor het de zorgbehoevende comfort en warmte biedt. De body dient als een romper voor volwassen en oudere kinderen. Bij ZorgVrij bieden wij de volgende body’s aan:


Body met ritssluiting op de rug

Deze body is beschikbaar voor dames en heren en beschikt over een ritssluiting op de rug. Deze rits is moeilijk te bereiken en sluit goed aan bij de oksels. Zodoende is het moeilijk voor de drager om de body uit te trekken, waardoor plukgedrag en smeren wordt voorkomen. De body is beschikbaar in twee varianten; met een korte pijp en met een lange pijp.

Body met drukknopen bij het kruis

Deze body beschikt over korte mouwen en heeft handige drukknopen bij het kruis. Hierdoor is het lastiger voor de zorgbehoevende om zich uit te kleden. Het vervangen van incontinentiemateriaal wordt daarnaast ook makkelijker gemaakt. Voor ieder volwassen persoon is deze romper beschikbaar, de maten variëren Van maat XS tot en met XXXL.

Body met ritssluiting op de rug en kruis

Omdat de body beschikt over twee verschillende ritssluitingen, is deze body mouwloos beschikbaar met korte pijpen. Door deze ritssluitingen wordt het verzorgen van de zorgbehoevende makkelijker gemaakt. Het vervangen van incontinentiemateriaal gebeurt sneller door de sluiting bij het kruis. Het uittrekken van de body is ook makkelijker door de sluiting op de rug.

Body voor kinderen

Een body dient als het ware als een romper voor volwassenen. Het kan ook zo zijn dat oudere kinderen dit nodig hebben. Bij ZorgVrij bieden wij ook body’s aan voor deze kinderen. Zo is deze body beschikbaar met een ritssluiting op de rug en kruis, of als body met drukknopen bij het kruis. De maten zijn beschikbaar vanaf 104 tot en met 176.

Bent u op zoek naar een body?

Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met het uitzoeken van de perfecte hansop. Naast de hansops bieden wij ook andere aangepaste kleding aan, zoals anti-scheurkleding, nachthemden en hansops.

Lees ook deze interessante artikelen eens

externalId=zorgvrij-blogs-detail-1.1.2.1.2.1.1&filter[active]=1